Bachovy esence před porodem

Během těhotenství má žena velmi omezenou možnost, jak své zdravotní či psychické potíže řešit, neboť chemické preparáty mohou mít nežádoucí vliv i na miminko, které nosí. Jednou z možností, které může využít, jsou Bachovy květové esence neboli bachovky. Tyto esence jsou vyrobeny z planě rostoucích rostlin a stromů a jsou schopny harmonizovat negativní emoce, které mohou být příčinou některých komplikací i při porodu. Velká část porodu se totiž odehrává ve vaší hlavě. Pokud jste celkově paralyzovány např. strachem, nedokážete se správně uvolnit a za této situace nebude ani porod postupovat tak, jak má.

Nejčastěji používané esence

  • Základem je Krizová esence. Představuje poměrně širokou škálu emocí od panického strachu, šoku, přes netrpělivost, nervozitu, hysterii, až po apatii a poruchy koncentrace.
  • Oliva pomůže při únavě a vyčerpání, které mají nějaký důvod. Dokáže dodat dostatek sil, aby žena porod snadněji zvládla.
  • Vlašský ořech výborně zabírá při přecitlivělosti a nejistotě, či při problematickém vyrovnávání se s přicházejícími změnami. Určitě nic nepokazíte, pokud ho podáte spolu s Krizovou esencí i staršímu sourozenci, který se bude muset s příchodem nového člena rodiny také vyrovnat.
  • Bílý kaštan se vám bude hodit, pokud nedokážete vypnout hlavu. Pomůže zastavit neproduktivní vír myšlenek, který vám brání ve spánku a zamezí vytváření krizových scénářů.

Tyto čtyři esence jsou před porodem sázka na jistotu. Je vhodné je začít kapat z namíchané užívací lahvičky 14 dní před očekávaným termínem, minimálně 4x denně 4 kapky, v případě potřeby i častěji. Vzít si je můžete i sebou do porodnice.

Pokud budete mít nepřiměřený strach o ještě nenarozené miminko, přikápněte do užívací lahvičky ještě Červený kaštan. Samozřejmě, že je možné zvolit i jiné esence podle toho, jak se aktuálně cítíte. Bachův systém je jednoduchý a snadno se v něm orientuje, takže si jednoduše vyberete i sami vhodné esence. Pokud byste si nebyli výběrem jisti, poraďte se s odborníkem. V dnešní době už bachovky používá celá řada homeopatů, kineziologů, psychologů a dalších terapeutů a neměl by být větší problém někoho takového nalézt ve vašem okolí.

Přeji vám krásný podzimní čas.

Naja, Homeopatická poradna Modrý had

Od Naja

Jsem Kozoroh, s ASC ve Vodnáři a Lunou v Rybách, baví mě poznávat svět z různých úhlů pohledu a v širších souvislostech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *