Chirurg bez skalpele

Dnes bych vám ráda představila tkáňovou sůl Silicea. Nastává astrologické znamení Střelce a právě tomuto znamení je Silicea přiřazena.

Sůl Silicea je značená modrou barvou, chemicky se jedná o oxid křemičitý (SiO2). V těle součástí pojivových tkání (kosti, chrupavky, zuby, nehty, kůže, klouby, vlasy,…) dodává jim pevnost a pružnost. Je to takový biochemický kosmetický přípravek a zároveň biochemický chirurg, protože otevírá v těle cestu pro vypuzení hnisu. Jak vidíte, jedná se o sůl se širokým spektrem použití. Zároveň se ale jedná o nejpomalejší tkáňovou sůl, proto je třeba ji brát dlouho a obrnit se trpělivostí, účinek se nakonec dostaví.

Využití

Časté je její využití v případě ucpaných slzných kanálků u miminek, která mají zhnisaná a ulepená očička. Měla jsem na konzultaci maminku, jejíž miminko mělo očička úplně zalepená hnisem, zároveň bylo velice lekavé a přecitlivělé. Do očí mu kapala oční kapky z lékárny a oči se nelepšily, spíše naopak. Navíc se při sebemenším průvanu množství hnisu zvětšovalo a pak mělo miminko problém víčka rozlepit. Všechny tyto symptomy patří k soli Silicea, protože ta má mimo jiné ochranou funkci nervů. V tomto případě jsem poradila sůl rozdrtit a vtírat několikrát denně na dásně. Za nějakou dobu mi paní radostně telefonovala, že miminku sůl zabrala a oči přestaly hnisat, navíc se mu ještě zmírnilo věčné lekání.

Silicea se dá například použít ke zmírnění vypadávání vlasů a další vlasové potíže, které často bývají v kombinaci s lámavostí nehtů. Taktéž je možno ji užívat při hnisavé reakci po očkování, u hnisavé angíny (kdy pomůže vypudit čepy) nebo také u ječného zrna. Kdekoli se jedná o akutní nebo o chronický hnisavý proces, nebojte se použít Siliceu. V případě akné s hlubokými hnisavými ložisky, která se opakovaně zaněcují, je výborné použít nejprve právě Siliceu na vypuzení hlubokého hnisu a teprve pak na dočištění pokožky sůl Calcarea sulphurica.

U tkáňové soli Silicea je třeba opatrnosti v případě implantátů v těle, tělo by se jich mohlo začít zbavovat. Především je třeba dát pozor, aby ji neužíval ten, kdo má strojek pro podporu srdeční činnosti. V případě nitroděložních tělísek vypuzení nehrozí.

Vaše Arulka

Duhová hvězda

 

Od Arulka

Kdysi jsem chtěla být lékařka, veterinářka nebo psycholožka. Potom jsem usoudila, že být dobrou lékařkou, ať už lidí nebo zvířat, znamená spousty hodin mimo domov a mimo rodinu. Nakonec jsem vystudovala stavební fakultu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *