Energie skrytá v červené

Nastává období vlády Berana. Tomuto znamení je přiřazena červená barva a tkáňová sůl Kalium Phosphoricum. Jedná se o sůl se širokým použitím a určitě je dobré ji mít doma stále po ruce. Ano, vím, že to říkám skoro o každé soli, když já na ně prostě nedám dopustit.

Účinky Kali phos

Kali phos často užívám osobně, je výborná na akutní únavu.  Je jedno, jestli je to únava po probděné noci s nemocným dítětem, jestli máte velkou honičku v práci, nebo se učíte na zkoušky a nevíte, kde vám hlava stojí. Kali phos má rychlý povzbuzující účinek, napomáhá soustředění a koncentraci. Například káva nesedí mému žaludku a tak ji nepiji – pokud se potřebuji probrat, sáhnu po Kali phos.

Jedna klientka si brala tuto sůl pro manžela, který byl velice vyčerpaný z množství práce, v noci nemohl spát kvůli vířícím myšlenkám a byl již velice vyčerpaný a vystresovaný. U tohoto muže červená sůl způsobila, že začal spát a to hned na poradě. Pokud jste vyčerpaní z dlouhého nedostatku spánku, sůl vám samozřejmě spánek nenahradí, avšak pomůže vám odpočívat, v klidu usnout a tím nabrat energii.

Když máte v rodině starého člověka, který bydlí sám, samotu špatně snáší, ale přesto nechce chodit mezi lidi, protože trpí únavovými bolestmi nohou, použijte Kali phos dlouhodobě. V takových situacích navrátí člověku psychickou pohodu a životní jiskru.

Tkáňová sůl Kali phos dodává energii, je součástí tzv. trojboje (Kali phos – energie, Ferr phos – kyslík, Nat mur – voda). Všude, kde jde o stav ohrožující život, je třeba myslet na tuto sůl jako první – např. při akutním stádiu rakoviny, chřipce s vysokými horečkami nad 39°C, veškeré choroby hlavy – otřesy mozku, záněty mozku atd. Tělu je nutné dodat energii, aby mělo sílu se nemoci postavit. Při závažných onemocněních a úrazech je samozřejmostí, že vyhledáme lékaře. Tkáňová sůl však může sloužit jako velice dobrý doplněk ke konvenční léčbě.

Poněkud paradoxní je, že tuto sůl je vhodné použít i pro hyperaktivní děti. Nemusíte se bát, nebudou mít ještě víc energie, úpravou rovnováhy této soli v těle dojde ke zklidnění.

Nedávno za mnou přišla nešťastná, uplakaná paní, že potratila miminko a nemůže se z toho šoku vzpamatovat. V tomto případě jsem doporučila Kali phos velmi často – minimálně 6x denně a během týdne se klientka se situací začala vyrovnávat. Kali phos je výborná na akutní šok – třeba z náhlého opuštění partnerem, smrti blízké osoby nebo úrazu – jedná se zkrátka o takovou první pomoc.

Malým vodítkem, že tuto sůl potřebujete, může být např. to, že máte velkou chuť na oříšky, nebo oříškovou čokoládu a nemůžete si ji odepřít.

Arulka

Od Arulka

Kdysi jsem chtěla být lékařka, veterinářka nebo psycholožka. Potom jsem usoudila, že být dobrou lékařkou, ať už lidí nebo zvířat, znamená spousty hodin mimo domov a mimo rodinu. Nakonec jsem vystudovala stavební fakultu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *