Metla na infekce

Astrologicky nastává čas Blíženců a jim je přiřazena tkáňová sůl Kalium muriaticum, se kterou se pojí oranžová barva.

Kali mur je další ze solí, které mám doma stále k dispozici. Často ji využijí především v rodinách s malými dětmi – společně s Ferr phos se doporučuje hlavně v období zvýšeného rizika infekcí (nástup do školky, podzimní a zimní měsíce).

Sůl Kali mur je vhodná na ORL záněty s otoky sliznic horních cest dýchacích – proto ji můžeme použít při angíně, měkkém otoku mandlí, otoku Eustachovy trubice… Pomáhá rozpustit a vstřebat hlen, odstraňuje zduření a překrvení sliznic, podporuje odolnosti sliznic. Preventivně působí proti opakujícím se zánětům dýchacích cest. Kamarádky syn měl zvětšenou nosní mandli a na ORL lékař doporučil její odstranění. Protože chlapeček kromě občasné rýmy a zcela výjimečně zánětu středního ucha netrpěl dalšími problémy (chrápání, huhňání, nedoslýchavost), nasadili jsme mu společně Kali mur a Ferr phos a podařilo se nám mandli ubránit. 🙂

Nejen u dětí se občas vyskytují virové bradavičky, tak zvané mollusky. Kdo se s nimi potkal, jistě mi dá za pravdu, že není úplně jednoduché se jich zbavit. Šikovným pomocníkem vám může být sůl Kali mur, která podporuje léčení veškerých kožních výrůstků včetně těchto bradaviček.

Dále by mohlo zajímat hlavně maminky, že tato sůl je doporučovaná při veškerých traumatech organismu – zánět, popáleniny, operace, prudké změny teplot a patří sem i očkování. Jednou z jejích vlastností je totiž podpora vylučování toxinů a chemických jedů z těla. Z praxe víme, že poranění kloubů je častou nehodou nejen u dětí, při které vznikají bolestivé otoky. I zde pomůže Kali mur, neboť urychluje regeneraci kloubu.

Jiným příkladem možnosti použití soli Kali mur je podpora správného fungování žláz – přišla za mnou maminka malého miminka, která měla problém s kojením. Prsa přitom měla nalitá mlékem, jen mléko neteklo ven. V tomto případě také pomohla sůl Kali mur jednak snížením otoku mléčných žláz, jednak podporou vlastní funkce, a miminko mohlo spokojeně pít.

Pokud musíte užívat Anopyrin z důvodu ředění krve, je možné ho vyměnit za tkáňovou sůl Kali mur. Její další funkcí je totiž udržovat tělesné tekutiny ve správné hustotě. Sem patří i stav nedoslýchavosti, způsobený překrvením ucha v důsledku zvýšené hustoty krve.

Z výše uvedených příkladů možností tkáňové soli Kali mur vyplývá, že mít ji v domácí lékárničce, je velice praktická věc. Příznakem pro nasazení této soli může být i případná bílá barva výtoku, ať už z nosu, ucha, pohlavních orgánů a jiných, nebo také bílý povlak jazyka.

Pokud si nejste jisti, máte-li použít na vaše obtíže právě tuto sůl, neváhejte mě kontaktovat – ráda vám poradím na míru.

Arulka, Duhová hvězda

Od Arulka

Kdysi jsem chtěla být lékařka, veterinářka nebo psycholožka. Potom jsem usoudila, že být dobrou lékařkou, ať už lidí nebo zvířat, znamená spousty hodin mimo domov a mimo rodinu. Nakonec jsem vystudovala stavební fakultu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *