Vodní hospodářství v našich tělech

Astrologicky nastalo období Vodnáře. Tomuto období je přiřazena tkáňová sůl Natrium muriaticum a její barva je fialová.  V přírodě nachází jako sůl kamenná, z níž se vyrábí kuchyňská sůl. Pro naše tělo je nesmírně důležitá, neboť řídí pohyb vody v lidském organizmu.

Vlastní zkušenost

Já sama ji mám vyzkoušenou na členech své rodiny a můžu ji jen doporučit. Nejprve popíši svoji  osobní zkušenost a pak i něco z praxe. Můj rok a půl starý synek nesmírně pil, po vysazení mléka se k spánku ududlával pitím vody nebo čaje a v noci se také budil na pití. Samozřejmě tomu adekvátně čůral. Tak nejenže jsem mu v mrákotách rozespalá dělala pití, ale ještě řešila noční přebalování, u kterého se probral tolik, že aby usnul, musel zase mít svoji láhev s pitím a byl to začarovaný kruh. Pak jsem poznala tkáňové soli a vyzkoušela jsem synovi dávat právě sůl Nat Mur. Výsledkem bylo, že se jeho potřeba pití přesunula do příjemnějších denních hodin a v noci přestal tolik čůrat. Brzy na to, mohl být bez plen i v noci.

Další zkušenost mám s dcerkou, která hodně nerada pije. Pije velice málo a pokud ji ke skleničce posadím, trvá jí neskutečně dlouho, než ji zdolá. Opět jsem nasadila Nat Mur a k tomu připomínání, že je třeba pít. Během pár dnů si i dcera všimla, že je nějaké zvláštní, že jí to pití jde najednou rychleji vypít. Posléze si i sama začala uvědomovat, že má žízeň. Ještě, že těm dětem tkáňové soli tak chutnají.

Účinky

Sůl Nat Mur jsem doporučila i paní, která přišla s trápením, že má depresivní nálady. Chvíli jsme si povídaly a postupně jsem u ní objevovala další symptomy, které ukazují na nedostatek této soli v těle – negativní myšlenky, z kterých není vidět východisko, neschopnost plakat, únava, slzení očí a anémie. Paní začala brát Natrium muriaticum 5x denně dva týdny a pak postupně snížila na doporučované dvě tablety denně. V průběhu léčby se ji psychicky ulevilo a pozvolna dochází ke zklidnění ostatních symptomů.

Nat Mur je také výborná sůl pro zavodnění organismu po vyčerpávajícím vodnatém zvracení nebo vodnatém průjmu.

V případě vážných onemocnění, nebo organismu vyčerpaném po dlouhé nemoci, operaci, nádorovém onemocnění je dobré fialovou sůl Nat Mur kombinovat s červenou Kalium phosphoricum a magentou Ferrum phosphoricum – jedná se o tzv. bojový mix (voda, energie, kyslík).

Jak vidíte, i tuto sůl je prima mít po ruce. Dobrovolně se přiznávám, že mi to přijde u všech solí, ale některé mám víc oblíbené, třeba právě Natrium muriaticum.

Duhová hvězda

Od Arulka

Kdysi jsem chtěla být lékařka, veterinářka nebo psycholožka. Potom jsem usoudila, že být dobrou lékařkou, ať už lidí nebo zvířat, znamená spousty hodin mimo domov a mimo rodinu. Nakonec jsem vystudovala stavební fakultu.

4 komentáře

  1. Dobrý den, článek je velice zajímavý. Je možné použít nějakou sůl i na atopický ekzém a s tím spojené problémy?
    Děkuji za radu.
    Šárka

  2. Dobrý večer,
    určitě je možné použít soli i na atopický ekzém. Můžete napsat o jaké problémy se jedná? Zkusíme pak spolu vybrat konkrétní tkáňovou sůl.
    Přeji příjemný večer
    Laura 🙂

  3. dobry den.
    Soli mě velmi zaujali.
    Mam otazku – je mozne brat soucasne 2-3 druhy? Nekde jsem cetla, ze se musi brat kazdy zvlast.
    Dekuji za odpoved.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *