Odpověď na téma: Zdravá snídaně

#1179
Lydushe
Lydushe
Uživatel

Siamino to je jasný, že na ruční by se člověk udřel! My jsme právě uvažovali o nějakém výkonném odšťavňovači, ale chtěli jsme se nejdřív poptat, popř. vyzkoušet. Já mám mlýnek, na tom dělám takové ty menší věci – kilo rybízu a podbně. Pak mám odšťavňovací hrnec http://hrnce.heureka.cz/orion-hrnec-nerez-na-odstavnovani-8l/specifikace/#section, ten pracuje za tepla – párou a je to na dlouho. To třeba dělám celý den na plotně, když je toho víc.
Jinak zpracovávám třešně, špendlíky, bezinky, aronie, rybízy, ostružiny, švestky, popř. jablka.
Jablka letos vozíme do moštárny.
Pak z toho dělám buď marmelády nebo šťávy (jakože sirup).Máme docela velkou spotřebu troufám si říct, že letos vydržíme až do příští sezóny. Bylo toho fakt hodně.
A tý aronie letos bylo asi 30 kg, měla jsem to nadvakrát.. uááá!!