Způsoby přípravy čaje – II. část

Různé způsoby přípravy čaje

Čaj v sobě nemá aroganci vína, sebevědomí kávy ani uculující se nevinnost kakaa. 

Kakuzo Okakura

Čaj je po vodě druhým nejrozšířenějším nápojem světa. Lidé jej pijí všude na světě a na všech místech jsou specifika přípravy čaje trochu jiná. Od japonského čajového obřadu svázaného více či méně přísnou etiketou (záleží na čajové škole), přes používání vzácné yixingské keramiky v Číně,  slaný čaj s máslem podávaný v Tibetu, až k „nečajům“, jakými je indický nápoj masala, anebo yogi čaj připravované s velkou dávkou koření, mléka a cukru.

Účelem tohoto článku není stanovit čtenářům přesné pokyny k přípravě čaje. Dokonce by to ani nebylo možné, protože neexistuje jediný správný způsob přípravy čaje. Chceme vás pouze inspirovat a snad vám i trochu rozšířit obzory. Správná příprava čaje je taková, která vás těší a po níž si svůj čaj vypijete v klidu a s chutí. Číst více

28.12.2013 | Kategorie: Stravování | Napsal: | Komentářů: 2
Štítky: , ,