Pěstování, zpracování a příprava čaje – bonus

© Flickr Christian Kaden

© Flickr Christian Kaden

Tento článek je rozšířením, bonusem, chcete-li, k sérii článků o čaji od mojí kamarádky Veroniky Šulcové, a přináší některé detaily a perličky, co se týče přípravy čaje a možností pěstování a výroby vlastního čaje v našich podmínkách.

Moderní technologie nám v mnoha oblastech dovolují použití postupů a látek, které dřív nebyly dostupné. Pro přípravu čaje je touto dříve nedostupnou látkou destilovaná voda. Ta neobsahuje (skoro) žádné minerální látky a jedná se tedy o nejměkčí vodu, jakou lze na přípravu čaje použít. Zatímco pití samotné destilované vody je kvůli narušení vnitřního prostředí organizmu zdraví nebezpečné a potenciálně i smrtelné, vylouhováním minerálních látek z čaje je toto nebezpečí eliminováno. Číst více

3.4.2014 | Kategorie: Potraviny | Napsal: | Komentářů: 4
Štítky: , ,