Má váš pejsek strach z rachejtlí?

Blíží se konec roku a s ním i bujaré oslavy příchodu roku nového, které jsou většinou spojeny i s používáním zábavné pyrotechniky. Toto období nemusí být však úplně příjemné pro majitele psů, které venku děsí rány a mnozí se odmítají dokonce i venčit.

Vlastní zkušenost

Před lety jsem měla malého knírače. Pejsek to byl hodně temperamentní, nervově spíš labilnější, a tak, jak se začaly po Vánocích ozývat z venku první rány, nervózně pobíhal po bytě, kňučel, lehal si a zase vstával, jazyk vyplazený a zrychleně dýchal. S nárůstem pyrotechnické aktivity v okolí pak začal odmítat i procházky. Několikrát se nám také stalo, pokud byl na volno, tak se otočil, na povely nereagoval a pelášil k domovu jako smyslů zbavený. Samotný Silvestr byl pak utrpením, nepomáhaly ani uklidňující léky (měl hodně vysokou míru tolerance), ani zavřít do koupelny a pustit pračku.

Jak na strach vyzrát?

Při studiu homeopatie jsem se dostala i k Bachovým květovým esencím, tzv. bachovkám. Jedná se o kapičky, které jsou vyrobené z nejedovatých, planě rostoucích květin a stromů a mají schopnost harmonizovat negativní emoce a pocity, jako jsou např. nejrůznější strachy, agresivita, žárlivost, vztek, ale pocit vlastní nedostatečnosti nebo nerozhodnost. Systém je to jednoduchý a i naprostý laik je schopen vybrat si tu správnou esenci či jejich kombinaci.

Na panickou hrůzu a strach z rachejtlí je skvělá kombinace Krizové esence a Kejklířky skvrnité.

  • Krizová esence je složená z 5 esencí a pokrývá širokou škálu emocí od panického strachu a hrůzy, přes šok, nervozitu, netrpělivost, hysterii až po letargii a apatii.
  • Kejklířka skvrnitá výborně působí na strach z konkrétních věcí, strachy pojmenovatelné – např. strach z hluku.

Náš kníráček, budiž mu země lehká, je už neokusil, ale každoročně míchám právě v tomto období množství užívacích lahviček pro pejskaře. Optimální je začít kapat zhruba 14 dní před koncem roku, min. 4x denně 4 kapky, třeba na piškotek. 4 kapky můžete kápnout i do misky s vodou a vždy při výměně vody zopakovat.

Jana Balušíková

Homeopatická poradna Modrý had

Od Naja

Jsem Kozoroh, s ASC ve Vodnáři a Lunou v Rybách, baví mě poznávat svět z různých úhlů pohledu a v širších souvislostech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *