Přenechejte šupiny plazům

Astrologicky nastalo období Panny, kterému je přiřazena olivová barva a tkáňová sůl Kalium sulphuricum. Olivová barva symbolizuje odpuštění a naději, kterou můžeme zažít i díky účinkům Kali sulph.

Tato tkáňová sůl biochemicky působí na kůži a vnitřní okysličování tkání a  má velmi zajímavé možnosti využití. Je velkým pomocníkem v případě ekzémů, kdy se tvoří nažloutlé lepkavé šupiny, ať se již jedná o atopický ekzém, nebo třeba seborrhoickou dermatitidu (krusta a šupiny v hlavě, nejčastěji u kojenců). Speciálně v případě seborrhoey jsem ji opakovaně vyzkoušela u miminek a mohu říct, že téměř vždy velmi rychle zabere. Z nedávné doby mám i moc příjemnou zkušenost se „zázračným“ zmizením atopického ekzému u půlročního chlapečka. Kali sulph se doporučuje se i u lupénky.

Může velmi dobře pomoci při zánětech, příp. infekcích s výskytem lepkavého nebo řídkého žlutozelného hlenu. Nejčastěji se jedná o záněty a infekce chronické, kdy se nedaří nemoc doléčit.

Kali sulph je spolu s Calcareou fluoricou základním minerálem na obnovu kůže. Zodpovídá za rovnoměrné rozmístění melaninu (kožního pigmentu) a pomáhá tedy při poruchách pigmentace, jako je nadměrná tvorba pih či stařeckých a pigmentových skvrn, ale i vitiligo. Nedávno jsem Kali sulph doporučila klientce, které se vytvořilo velké množství pigmentových skvrn během těhotenství a k naší společné radosti došlo k výraznému zlepšení. Nicméně léčba kůže je dlouhodobá záležitost a velmi často je nutné užívat společně s Kali sulph ještě Nat sulph (základní biochemickou sůl na játra); ideální je společně s tím ještě upravit stravu.

Kali sulph je také důležitou solí podporující plíce při dýchacích obtížích a onemocněních a také slinivku. Je indikována v případech, kdy i po snědení malého množství jídla dochází k pocitu plnosti; často u pacientů užívajících Pancreolan forte.

Nedostatek Kali sulph způsobuje pití velkého množství kávy, kouření a nadměrná konzumace grilovaných potravin. Pokud tedy holdujete něčemu z výše uvedeného a máte zde zmíněné potíže, mohla by být pro vás olivová sůl vhodným pomocníkem.

Siamina, Duhová hvězda

Od Siamina

Spokojená matka dvou dětí, narozená ve znamení Střelce, milující barvy, život a vše netradiční.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *