Pravidelná péče o pleť se vám vrátí

V dnešním rychlém světě často zapomínáme na pravidelnou péči o pleť, a to i přes to, že  má  významný dopad na náš vzhled. Správná péče o pleť by měla být každodenním rituálem, stejně jako čištění zubů nebo sprchování.

Význam čištění pleti

Pravidelné čištění pleti je základem každé péče o pleť. Odstraňuje nečistoty, přebytečný maz a make-up, čímž zabraňuje ucpávání pórů a vzniku akné. Ranní čištění pomáhá odstranit maz, který se vytvořil přes noc, a večerní čištění odstraňuje nečistoty nahromaděné během dne.

Výběr správných produktů

Je důležité vybírat čisticí produkty vhodné pro váš typ pleti. Pro suchou pleť je vhodné používat jemné, hydratační čisticí produkty, zatímco mastná pleť vyžaduje spíše čisticí produkty, které efektivně odstraňují přebytečný maz a nečistoty.

Tip: Pokud si nevíte rady, poraďte se s kometičkou.

Hydratace pleti

Po čištění pleti nezapomeňte na dostatečnou hydrataci. Hydratační krémy nejenže dodávají pleti vlhkost, ale také vytvářejí ochrannou bariéru proti škodlivým vlivům prostředí.

Mohlo by vás zajímat: Jak se zrodí výrobce přírodní kosmetiky

Dezinfekce mobilního telefonu

Málokdo si uvědomuje, že mobilní telefon může být velkým zdrojem bakterií. Tyto bakterie se pak přenášejí na naši pleť, kde způsobují akné a jiné kožní problémy. Pravidelná dezinfekce telefonu tak pomáhá udržet vaši pleť zdravou.

Zvláštní ručník pro obličej

Používání zvláštního ručníku pro obličej je dalším klíčovým krokem v péči o pleť. Ručníky, které používáte na tělo, totiž mohou obsahovat bakterie a zbytky produktů pro hygienu těla, které nejsou pro obličejovou pleť vhodné.

Pravidelná výměna povlečení

Také na povlečení se hromadí bakterie, proto alespoň polštáře převlékejte nejlépe každý týden. To samé platí o polštářích v obývacím pokoji, na které si rádi leháte při sledování TV.

Pravidelná exfoliace

Exfoliace neboli odstraňování odumřelých kožních buněk, je dalším důležitým krokem v péči o pleť. Pomáhá udržovat pleť hladkou a zdravou, ale pozor, měla by se provádět maximálně dvakrát týdně, aby nedošlo k podráždění pleti.

Ochrana před sluncem

Chránit pleť před sluncem by mělo být samozřejmostí. Používání opalovacích krémů nejenže chrání pleť před UV zářením, ale také proti předčasnému stárnutím a riziku vzniku rakoviny kůže.

Závěrem

Pravidelná péče o pleť je investicí do vašeho zdravého a mladistvého vzhledu. Není to jen o kosmetických produktech, ale také o každodenních návycích, jako je čištění mobilního telefonu nebo používání zvláštního ručníku na obličej. Věnujte své pleti pozornost, kterou si zaslouží, a vaše pleť se vám odvděčí.

Od Petr Krauz

Preferuji zdravý životní styl, cvičení, biohacking a komplexní stravu. Mám rád vysokohorskou turistiku, cyklistiku, lyžování a posilování (se skromnými výsledky).