Zpět do své velikosti

Máme tu podzim, vlády se ujímá astrologické znamení Vah a z hlediska tkáňových solí je na řadě zelená sůl Natrium phosphoricum.

Pokud jste si užívali dovolenou plnými doušky, jedli co hrdlo i oko ráčilo a nyní vás tlačí kalhoty, dám vám tip, jak situaci zlepšit. Nat phos je základní sůl na metabolismus cukrů a tuků, umí emulgovat tuky, čímž usnadňuje jejich vstřebávání. Pokud změníte složení stravy a budete užívat minimálně šestkrát denně tabletu zelené tkáňové soli, půjde vám hubnutí daleko snáz. V případě, že vás trápí neustále chuť na sladké, vezměte si vždy místo sladkosti tabletu zelené soli – uvidíte, že vás chutě brzy přejdou a bude se vám lépe dařit dodržovat vhodný jídelníček.

Nat phos je také výborná sůl při překyselení organismu. Pozor, nepřekyseluje pouze strava, ale především stres. V dnešní době tento problém trápí spoustu lidí a je příčinou mnoha dalších potíží. Poznáte jej např. podle akné, mastných vlasů či pleti, druhé brady, podle pálení žáhy v úrovni žaludku nebo zažívacích obtíží. Osvědčená kombinace užívání tkáňových solí je v tomto případě Silicea a Nat phos. Silicea vyčistí kyseliny z tkání a Nat phos kromě již zmíněné regulace metabolizmu tuků a cukrů navíc podporuje činnost ledvin při vylučování kyselin. Důležitá informace, zejména pro onkologické pacienty, je také to, že snížením kyselosti vnitřního prostředí těla dochází ke zpomalení množení rakovinných buněk.

Před časem za mnou přišla na konzultaci paní, kterou trápilo počáteční stádium dny. Na mé doporučení upravila jídelníček a začala užívat zelenou sůl. Nat phos je totiž důležitá látka pro vylučování kyseliny močové a léčbu a prevenci dny. Stav této ženy se po užívání solí velice zlepšil. Ale samozřejmě je potřeba neustále myslet i na dodržování vhodného jídelníčku.

Dalším případem je maminka s šestiletým chlapečkem, kterého trápily chronicky zvětšené uzliny. Doporučila jsem kombinaci solí Nat phos, Silicea a Calc phos („dětská sůl“ se vztahem k albuminu a cystám).  Od každé soli bral třikrát denně dvě tablety a uzliny se začaly po několika týdnech pomalu zmenšovat.

Zejména ženy bude určitě zajímat, že nedostatek soli  Nat phos se také může projevit opakovanými mykózami. Kdo zažil, moc dobře ví, jak je to nepříjemné onemocnění, které se navíc nesmírně rádo vrací. Teď, po horkých letních dnech, po čase stráveném ve společných bazénech, koupalištích a v zapařených plavkách, je možná tento problém aktuální. Kombinace Nat phos (odkyselení), Ferr phos (zánět) a případně Calc sulph (biochemický čistič) vám od potíží efektivně uleví.

Arulka, Duhová hvězda

Od Arulka

Kdysi jsem chtěla být lékařka, veterinářka nebo psycholožka. Potom jsem usoudila, že být dobrou lékařkou, ať už lidí nebo zvířat, znamená spousty hodin mimo domov a mimo rodinu. Nakonec jsem vystudovala stavební fakultu.

1 komentář

  1. prosím,je možné užívat tkánové soli na nemoci jater—po lécích zhoršené testy,a prý je to nacždy…dále na záněty šlach…poradíte mi?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *