Jak na rýmu a kašel pomocí tkáňových solí

Nastal podzim, ochladilo se a děti se vrátily do školek a škol. Začínají se objevovat první rýmy a kašle a maminky se mě ptají, které tkáňové soli by mohly použít. Pro tyto případy je výborné mít po ruce Ferrum phosphoricum a Kalium muriaticum. Tyto dvě soli dle mé zkušenosti velmi často využijete, zejména pokud máte doma děti. Dají se užívat jak preventivně, tak akutně v případě nemoci.

  • Ferrum phosphoricum – tuto sůl je dobré použít při všech začínajících zánětech nebo nachlazeních. Je to biochemická první pomoc při krvácení a horečce. Akutně ji lze podávat každých 30 minut. Mám vyzkoušené, pokud hned při prvních potížích začnu Ferr phos dítěti podávat, nemoc proběhne rychleji nebo se vůbec nerozvine.
  • Kalium muriaticum – hlavní lék pro sliznice, sůl na veškeré dětské choroby a opakované infekce, rýmy, výtok bílého hlenu, zvětšení uzlin. Opět ji lze akutně podávat každých 30 minut.

Jestliže chcete dětem preventivně podpořit imunitu, můžete tyto dvě soli v podzimním nebo chřipkovém období kombinovat. Užívá se od každé soli jedna tableta dvakrát denně. Je možné rovněž kombinovat Ferr phos a Biokomplex, který v sobě obsahuje všech 12 tkáňových solí.

Arulka

Od Arulka

Kdysi jsem chtěla být lékařka, veterinářka nebo psycholožka. Potom jsem usoudila, že být dobrou lékařkou, ať už lidí nebo zvířat, znamená spousty hodin mimo domov a mimo rodinu. Nakonec jsem vystudovala stavební fakultu.

12 komentářů

  1. Z vlastní zkušenosti na tyto dvě soli nedám dopustit 🙂 zejména Ferr phos u nás teda lítá. Ale mám dotaz – roční dítě, na konci rýmy, bez dalších komplikací. Ta rýma ale začíná být taková trochu do žluta. Jakou sůl byste prosím tady doporučily?
    Děkuji 🙂

  2. Jsem moc ráda, že tkáňové soli mají úspěch. 🙂
    K Vašemu dítku – pokud je jinak bez komplikací a nemá jiné potíže, dávala bych jen Ferr phos na podporu imunity.

  3. Aha, děkuji. To je asi pravda – není nutné hledat problém tam, kde vlastně žádný není. 🙂

  4. Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. Dceři 17m jsem při začínající rýmě nasadila Ferr phos, rýma se jakoby zastavila, podávala jsem dál, ale už ne po 30-ti minutách a rýma se 5.den od začátku zase zviditelnila. Dnes (5.den) už má malá i teplotu 38,2, je velmi plačtivá, unavená a má skleněný pohled. Jak mám postupovat dál?
    děkuji, G.

  5. Zapoměla jsem napsat, že jsem od 3. dne střídala s Kali mur.

  6. Dobrý den,
    pokračujte ve střídání solí Ferr phos a Kali mur 3x denně. Obě soli by bylo vhodné doplnit masáží chodidel éo Levandule a Eukalyptus radiata nebo polybractea – případně se ještě můžete poradit na vedlejší diskuzi „Aromatie, babské rady,…“.
    Pokud by sekrece z nosu byla žlutá nebo zelená, přidejte tinkturu Lichořeřišnici, 3x denně 1 kapku do trošky vody, případně vybereme další tkáňové soli dle změněných potíží.
    Zkuste nabízet hojně tekutiny.

  7. Dobrý den, poprosím o radu jakou sůl zkusit při trvajících potížích s průjmy a bolestmi břicha ( i několikrát denně ). Jedná se o dospělého člověka který prošel všemožnými vyšetřeními ale problémy stále přetrvávají. Děkuji Hanka

  8. Dobrý den,
    solí, které můžete použít, je víc.
    Nat Phos při potížích, které jsou způsobené překyselením, stolice silně zapáchá.
    Nat Mur u vodnaté stolice.
    Ferr Phos pokud se ve stolici objevuje nestrávená potrava nebo krev.
    Pokud ale vyšetření neprokázala původce, tak by možná nebyla od věci celková homeopatická léčba. Příčina průjmu totiž může být i „v hlavě“.

  9. Dobrý večer,
    čirou náhodou jsem narazila na Vase stranky a zaujaly mne. Mela bych prosim par dotazu. Mam doma dcerku 5 let, ktera trpi velmi casto na rymy a kasle. Ma lehonkou formu astmatu-dekuji panubohu ze bez duseni,je neprijemne kasle.Casto se nam vse stale opakuje.Bereme dychatka dle pravidel,kdyz jsme nastydli,jdeme poctive k lekari,bereme klas.leky na kasel,rymu,lecime,mame klid.rezim.Delame proste vse tak, jak se ma.Stejne nas vyse vedene casto trapi.Chtela bych Vas pozadat o radu, pomoc, co dcerce nasadit, jak podavat a hlavne ve zkratce napsat, co nabizite za pripravky. Velmi dekuji Zaneta

  10. Jeste jsem se chtela optat,zda je take neco, na posileni imunity a kde se daji pripravky sehnat.Jeste jedno velmi dekuji.:-)

  11. Dobrý den, Žaneto,
    tkáňové soli Ferr Phos a Kali Mur je možné podávat při jakýchkoliv infektech, i preventivně na posílení imunity. Dávkování je uvedeno v článku výše nebo zde: http://vodyzivota.cz/clanky/uzivat-tkanove-soli/.
    Pokud Vaše dcerka trpí na opakované infekty, byla by jistě vhodná i celková homeopatická léčba.Doporučuji vyhledat klasického homeopata a poradit se s ním. Naladí léčbu dcerce přímo na míru.
    Tkáňové soli jsou v ČR dostupné u certifikovaných terapeutů. Stačí zadat do googlu a vybrat si z nabízených odkazů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *