Nejen pro letní uvolnění

Prázdniny utíkají a máme tu další astrologické znamení – Lva. Tomu je přiřazena žlutá barva a tkáňová sůl Magnesia phosphorica. Žlutá barva souvisí s vnímáním vlastní hodnoty a sebejistoty a od toho se odvíjí i schopnost uklidnit nervy a svaly, což je hlavní vlastností soli Mag phos.

Účinky Magnesia phosphorica

Magnesia phospohorica je velmi užitečná sůl při migréně, která vznikla stresem. Hned v počátcích bolesti hlavy je výborné si namíchat „horké magnézium“ – rozpustit 5 tablet ve sklenici teplé vody a naráz vypít. Tento postup je možné opakovat každou půlhodinu do vymizení bolesti. Horké magnézium vám pomůže při náhlých, bodavých, prudkých bolestech, které se uvolňují tlakem a teplem. Nebo při spastickém kašli, astmatickém kašli a menstruačních křečích.

V dnešní rychlé době na sebe spousta lidí vyvíjí obrovský tlak, potřebuje v práci podat výkon, je dlouhou dobu ve stresu a pracovně přetížená. Následkem toho už ani neumí odpočívat a nabrat energii zpět – toto je indikace pro červenou tkáňovou sůl Kali phos, o které jsem již psala dříve. Často dochází k situaci, kdy dlouhodobý nedostatek Kali phos zapříčiní i nedostatek Mag phos a je pak vhodné tyto soli brát obě. Kali phos doplní energii a Mag phos pomůže stabilizovat nervy. V této chvíli asi také máte velkou chuť na jídlo, speciálně na hořkou čokoládu, což také souvisí s nedostatkem žluté soli.

Měla jsem na konzultaci dívku, která měla před maturitními zkouškami a velmi z nich byla nervózní. Už když se mnou mluvila, bylo vidět, že je velice nejistá při hovoru s cizím člověkem, na krku se jí dělaly červené fleky a z nervozity jí zčervenaly i tváře. Doporučila jsem jí brát intenzivně Kali phos – podpora soustředění a Mag phos – uklidnění nervů, aby neměla „okno“. Dostala i informaci, že Kali phos může po zkouškách vysadit. U Mag phos pak doporučuji delší kůru.

Těhotenství

Těhotné ženy by mohlo zajímat, že měsíc až šest týdnů před porodem je velmi vhodné nasadit tuto sůl, aby připravila tělo na porod a na kvalitní kontrakce. Ani po porodu se v domácnosti sůl neztratí. Můžete ji použít pro miminko, pokud trpí kolikami. Mag phos celkově pomáhá při nadýmání, nadměrné plynatosti a střevních kolikách. V těhotenství lze tuto sůl ještě použít jako prevenci preeklampsie.

Problémy se srdcem

Pokud máte problémy se srdcem, měli by jste vědět, že tato sůl zvyšuje výkon srdce a upravuje arytmie. Pomáhá také při angíně pectoris, kdy dochází ke zúžení srdečních cév.

Přeji všem příjemné léto, krásné a klidné prožití dovolené. A ať žlutou sůl musíte používat jen v těhotenství nebo po sportovním výkonu, kdy vám pomůže unavené a namožené svaly vrátit do klidu a pohody.

Krásné léto a uvolněte se, prosím. 😉

Arulka, Duhová hvězda

Od Arulka

Kdysi jsem chtěla být lékařka, veterinářka nebo psycholožka. Potom jsem usoudila, že být dobrou lékařkou, ať už lidí nebo zvířat, znamená spousty hodin mimo domov a mimo rodinu. Nakonec jsem vystudovala stavební fakultu.

1 komentář

  1. Dobrý den,
    moc mě zaujaly Vaše články o tkáňových solích. Jsem v polovině těhotenství a z důvodu vyššího rizika preeklampsie beru anopyrin na řeďění krve. Nejsem z toho příliš nadšená, protože v příbalovém letáku se píše o jeho nevhodnosti právě v těhotenství. Ráda bych ho nahradila tkáňovou solí, ale nevím které mám dát přednost. Zda Kali mur, kde anopyrin přímo zmiňujete, nebo Kali phos, která je mi i sympatičtější z důvodu jejího účinku na nervy 🙂
    Děkuji.
    Veronika

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *